Programma

AC/DC over het schrijven van 'Back In Black'

  1. Nieuwschevron right
  2. AC/DC over het schrijven van 'Back In Black'

'Back In Black' is afkomstig van het gelijknamige album uit 1980 en een eerbetoon aan hun vroegere zanger Bon Scott. In de serie The Story of Back In Black vertellen de bandleden meer over het nummer.

Om het 40-jarig jubileum van het baanbrekende album Back In Black de vieren deelt de band afleveringen van hun YouTube-serie The Story of Back In Black. De band vertelt in deze serie over hoe de plaat is ontstaan, zo ook het nummer 'Back in Black'.

'Het is een beetje traag, maar het heeft een geweldige riff'

"Ik herinner me dat 'Back in Black' bijzonder moeilijk was, omdat de jongens zeiden: 'We willen dit nummer ter nagedachtenis van Bon, maar we willen niet dat het verdrietig is. We willen dat het een positief nummer is'", aldus Angus Young. "Het was dus best moeilijk, maar ik denk dat we het redelijk goed hebben gedaan. Het is een beetje traag, maar het heeft een geweldige riff."

Bijna funky

Brian Johnson voegt er nog aan toe: “De jongens wilden dat het een goede rockplaat zou worden ter nagedachtenis van Bon, maar zonder veel poespas. Ze wilden dat het album zwart zou zijn en ik vulde het met regels als 'Nine lives, cats eyes', omdat Bon al heel lang op het randje leefde en hij het altijd had gehaald."

In de onderstaande video is ook nog een oud interview met Malcolm Young te zien. In de clip vertelt hij: "Het is anders, totaal anders dan alles wat eerder met rock was gebeurd. Het was bijna funky en met een soulvibe." Malcolm Young overleed op 18 november 2017.

Bekijk de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hieronder naar 'Back in Black':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 stond 'Back In Black' op plek 295 in de Top 2000. Meer leuke feitjes weten over AC/DC in de lijst? Check onze statistiekensite.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie