Programma
BNNVARA

Jeroen van Inkel verrast Floortje Dessing met de Media Oeuvre Award

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen van Inkel verrast Floortje Dessing met de Media Oeuvre Award

Floortje Dessing is de winnaar van de Media Oeuvre Award 2023. De programmamaker kreeg de prijs uitgereikt door haar voormalige radiocollega Jeroen van Inkel tijdens het programma Rinkeldekinkel op NPO Radio 2.

Dit jaar is Floortje Dessing precies 30 jaar in de landelijke media te zien en te horen. In het begin van haar carrière was ze in de radiowereld actief, bijvoorbeeld op Radio 3. Ook was ze producer en sidekick bij het programma Rinkeldekinkel van Jeroen van Inkel.

Laatstgenoemde had de eer om zondagochtend de Media Oeuvre Award uit te reiken aan Dessing. Sinds 1997 maakt de programmamaker verschillende reisprogramma's, waarvan 'Floortje naar het einde van de wereld' de bekendste is. In 2016 werd dat programma bekroond een Gouden Televizier-Ring en werd Dessing uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar.

'Schitterende programma's'

En nu wordt die prijzenkast dus verrijkt met de Media Oeuvre Award. De jury, bestaande uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto, prijst Dessing vanwege haar jarenlange carrière vol ‘schitterende’ programma’s en mooie verhalen. "Waar het in de huidige maatschappij om meer-meer-meer draait, laat Floortje zien dat geluk niet in centen of een duur huis zit", schrijven De Jong en Otto in het juryrapport. In 'Floortje naar het einde van de wereld' reist Dessing naar mensen die op moeilijk bereikbare plekken wonen, zoals in het meest recente seizoen naar een natuurreservaat in Kenia of een berghut in de Sloveense Alpen.

Jeroen verrast Floortje Dessing met de Media Oeuvre Award

RINKELDEKINKEL

De weekend-ochtendshow van Jeroen van Inkel. Met oude vertrouwde items zoals het kledingadvies en de RINKELSCOPEN, maar ook nieuwe elementen.

Ster advertentie
Ster advertentie