Programma

Rob Trip: 'De grootste les die ik heb geleerd is dat ik veel mazzel heb gehad'

  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Trip: 'De grootste les die ik heb geleerd is dat ik veel mazzel heb gehad'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW praat Ruud de Wild met NOS anchor Rob Trip over de ziektes waar hij mee moest dealen, het presenteren van het achtuurjournaal, geloven in God en het NOS-DNA.

"Ik ben niet heel snel zenuwachtig, maar had ik vandaag toch wel", zegt Ruud aan het begin van het gesprek. "Een man die al dertig jaar in het vak zit. Of langer zelfs. Alle vragen zelf heeft gesteld, toch pittig om jou dan vragen terug te stellen."

Waar is zijn nieuwsliefde begonnen?

Als tiener luisterde Ruud al naar Trip tijdens Nieuwsradio. Rob heeft Jeroen van Inkel zien opkomen. Hoe was dit? "Ik liep dan een soort studio in zoals jij nu in zit. Het was enorm stampend, feestend deel van het gebouw waar wij werkte toen", legt Trip uit. Waar is zijn nieuwsliefde begonnen? "Die heb ik altijd wel gehad. Het is nieuwsgierigheid. Het is hartstikke leuk om met je neus overal bovenop te zitten, maar dat is al snel weggeëbd, want door internet weet iedereen altijd alles al. In het begin gaf het wel een kick."

Zware periode

De presentator heeft een zware periode achter de rug. Vorig jaar werd prostaatkanker bij hem gecontasteerd. "De grootste les die ik heb geleerd is dat ik heel veel mazzel heb gehad. Soms denk ik nu wel: 'Jezus, loopt iedereen te zeuren dat ze nu niet naar het buitenland kunnen. So what. Overleef het eerst maar eens even met z'n allen'", aldus Trip in het gesprek met Ruud.

Luister het hele gesprek hieronder terug:

#13 - 30 MINUTEN RAUW met Rob Trip (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes. In verband met de coronacrisis wordt de podcast niet iedere week opgenomen. De publicatiedatum kan daarom afwijken.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Luister naar de NPO Radio 2 Songfestival Top 50

De stembussen zijn gesloten! Luister op vrijdag 15 mei van 18:00 tot 22:00 uur naar de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie