Programma

Willy DeVille: 'Het moet wel autobiografisch zijn'

  1. Nieuwschevron right
  2. Willy DeVille: 'Het moet wel autobiografisch zijn'

Deze aflevering van Top 2000 a gogo richt zich op Willy DeVille, de zanger die met zijn band Mink DeVille een enorme hit scoort met Spanish Stroll.

DeVille, die in 2009 overlijdt aan de gevolgen van alvleesklierkanker, legt uit dat hij op jonge leeftijd al verslingerd raakte aan drugs, in het bijzonder heroïne. Spanish Stroll is dan ook gebaseerd op DeVille's ervaringen met dealers en gebruikers. Zoals hij zelf aangeeft: "Ik heb niet zo'n levendige fantasie. Het moet wel autobiografisch zijn."

Zingen met gevoel

Die autobiografische elementen waren volgens DeVille nodig om Spanish Stroll en zijn andere nummers overtuigend te kunnen zingen. "Als je het niet voelt, kan je het over tien jaar niet meer zingen", legt hij uit. Al vond de Amerikaan zichzelf geen groots zanger: "Ik zeg niet dat ik een geweldige zanger of schrijver ben, of een geweldige entertainer, maar mijn band was de beste."

Check de geschiedenis van Spanish Stroll in het onderstaande fragment!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mink DeVille in de NPO Radio 2 Top 2000

Spanish Stroll is de enige notering van Mink DeVille in de NPO Radio 2 Top 2000. In de editie van 2020 staat het nummer op plek 1654. Dat was wel eens anders: ooit stond Spanish Stroll ruim duizend plekken hoger. Bekijk de ontwikkeling van het nummer hier.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie