Programma

Wybren van Haga: 'Ik ben eigenlijk helemaal geen politicus'

  1. Nieuwschevron right
  2. Wybren van Haga: 'Ik ben eigenlijk helemaal geen politicus'

De derde aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars de overstap van Femke Merel van Kooten-Arissen van PvdD naar 50PLUS. Ook gaat Wouter op werkbezoek bij Wybren van Haga.

Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap.

Bijzondere switch en tweet van Thierry Baudet

De derde aflevering van De Derde Kamer gaat over de overstap van Femke Merel van Kooten-Arissen van Partij voor de Dieren naar 50PLUS. Een bijzondere switch. Kan een Kamerlid eigenlijk zomaar zijn of haar zetel meenemen naar een andere partij? Dit zou dan betekenen dat je niet op een partij stemt, maar op een persoon. Lars legt uit!

Ook bespreken ze de tweet van Thierry Baudet van afgelopen week over zijn ‘vriendinnen in de trein’ die volgens hem werden lastiggevallen door Marokkaanse mannen. Dit zorgde voor behoorlijk wat opschudding in de media. De excuses van Baudet volgden, maar was dit voldoende? En het vuurwerkverbod. Zoals het er nu naar uitziet zal de jaarwisseling van 2020 er anders uit zien dan voorheen. De Tweede Kamer spreekt van urgentie wat het verbieden van vuurwerk betreft, maar waar komt deze urgentie opeens vandaan? Lars vertelt alle ins en outs!

Werkbezoek Wybren van Haga

Deze week gaat Wouter op werkbezoek bij Wybren van Haga. Ze hebben het over zijn vertrek bij de VVD, want eigenlijk begrijpt hij nog steeds niet helemaal waarom hij nou uit de partij gezet is. En als hij kon kiezen tussen ondernemerschap of politicus zijn, dan koos hij toch echt voor ondernemerschap. Maar gaat hij toch door voor de verkiezingen van 2021? Dat en meer in deze nieuwe aflevering van De Derde Kamer!

#3 - DE DERDE KAMER met Wybren van Haga, Tweet Baudet en Overstap Van Kooten (S02) - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie