Programma

Kijktip: Nacht van de Popmuziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: Nacht van de Popmuziek

Tijdens de Nacht van de Popmuziek om 22.00 zendt de NTR op NPO 3 nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal uit. De beelden worden ondersteund met anekdotes van Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Op het programma staan onder meer de dit jaar overleden David Bowie, Toots Thielemans en Prince. Daarnaast hoor je ook hiphop pioniers Run-DMC, synthpop van Orchestral Manoeuvres In The Dark, Janis Joplin met de band Big Brother & The Holding Company, Lenny Kravitz met Guns N’ Roses en nog veel meer!

Meisje in Volendammer kostuum

Als kijker kan je meedoen via een tweede scherm. Via live.ntr.nl kun je als kijker een nummer aanvragen, reageren op de uitzending, achtergrondinformatie vinden en extra videomateriaal bekijken. Dit jaar wordt er gezocht naar een meisje dat in 1990 in Volendammer kostuum op de foto ging met de Red Hot Chili Peppers.

Verzoeknummers

Als kijker kan je via deze site je favoriete nummer aanvragen uit een lijst van 36.000 live opnames, afkomstig uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. De aanvragen met het mooiste verhalen komen in de uitzending.

Nacht van de Popmuziek
NPO3 22.00

Ster advertentie
Ster advertentie