Programma
BNNVARA

Maarten van der Weijden klaar voor intense Elfstedentocht-triatlon: 'Heel veel zin in'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Maarten van der Weijden klaar voor intense Elfstedentocht-triatlon: 'Heel veel zin in'

Terwijl festivalgangers dit weekend in Landgraaf vechten tegen een kater, gaat Maarten van der Weijden een hele andere uitdaging aan. Zondag start hij met een Elfstedentocht-triatlon.

Alweer drie jaar geleden volgden Jan-Willem en Jeroen de monstertocht van Maarten van der Weijden live in de ochtendshow. En Maarten van der Weijden zou Maarten van der Weijden niet zijn als hij zichzelf niet opnieuw uitdaagde. Daarom gaat hij de tocht der tochten weer doen. Dit maal niet alleen zwemmend, maar ook fietsend en hardlopend. "Ik sta er fysiek goed voor. En ik heb er ook wel zin in, ik kijk er naar uit", vertelt Maarten.

'Hangt veel vanaf'

In totaal zal hij 600 kilometer afleggen. Allemaal met een doel: geld ophalen voor kankeronderzoek. "Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen en er hangt wel veel vanaf hoelang ik het dan vol ga houden. Dat is wel spannend", legt Maarten uit.

In Jan-Willem Start Op! hoor je volgende week regelmatig een update van Maartens vrouw, die langs de kant verslag zal doen van zijn prestatie.

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie