Programma

Top Song: Duran Duran

  1. Nieuwschevron right
  2. Top Song: Duran Duran

Het is extreem warm in Nederland, dus we doen het allemaal rustig aan. Zo ook op NPO Radio 2. 'Pressure Off' van Duran Duran is de nieuwe Top Song.

Ze zijn weer terug

Het is alweer vijf jaar geleden dat de mannen van Duran Duran van zich lieten horen en met 'Pressure Off' is het meteen weer raak. Op de eerste nieuwe single sinds 2010 worden de Britten bijgestaan door de Amerikaanse zangeres Janelle Monáe. Zij scoorde in 2012 al een top 5-hit met de band Fun., met de single 'We Are The Young'.

Chic

'Pressure Off' is de eerste single van het album Paper Gods, dat op 11 september verschijnt. Duran Duran maakte de plaat met producers Mark Ronson ('Valerie', 'Uptown Funk') en Chic-gitarist Nile Rodgers ('Good Times', 'Le Freak', 'Get Lucky'). Medio jaren 80 maakte Rogers met Duran Duran al de hits 'The Reflex', 'The Wild Boys' en 'Notorious'.

Zonneschijn

De laatste hitnotering van Duran Duran dateert uit 2004. Toen bereikte de band de achttiende positie in de Mega Top 50 met '(Reach Up For The) Sunrise', maar de enige vier top 10-hits van Duran Duran stammen uit de jaren 80. Misschien dat ze daar na dertig jaar weer terugkeren met 'Pressure Off'. Bij NPO Radio 2 wordt 'ie komende week in elk geval volop gedraaid.

Beluister alle NPO Radio 2 Top Songs in dit Spotify-lijstje:

Ster advertentie
Ster advertentie