Programma
BNNVARA

Elly Miedema helpt bij wederopbouw Oekraïne: 'Een beetje verslavend'

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Elly Miedema helpt bij wederopbouw Oekraïne: 'Een beetje verslavend'

Het is hoogzomer, de meeste mensen zijn op vakantie of maken zich klaar voor vertrekt. Maar Elly Miedema heeft hele andere plannen met haar vrije uren. Zij is namelijk in Oekraïne om daar de lokale bevolking te helpen.

Elly is vertrokken naar Irpen, een dorpje vlak bij Kiev, om daar vrijwilligerswerk te verrichten. Dat doet ze al voor de vierde keer en inmiddels heeft ze het land in haar hart gesloten: "Het is een beetje verslavend."

Helpen bij wederopbouw

"Ik zat zo te denken: ik kan de zomer gewoon in Nederland op een camping doorbrengen of ik kan hier iets betekenen voor de mensen die op zoek zijn naar hoop." Samen met 21 Nederlands die aangesloten zijn bij een hulporganisatie reist Elly daarom af naar Oekraïne om daar de handen uit de mouwen te steken. "Dus dat betekent puinruimen, tiny houses bouwen en zelf help ik met koken en eten uitdelen", legt ze uit.

"Het is goed om hier weer te zijn", vertelt Elly. Ze ziet met eigen ogen hoe de wederopbouw van het land op gang komt. "Waar eerst nog gaat in de wegen zaten, zijn die inmiddels gedicht en flatgebouwen die gebombardeerd zijn inmiddels plat en weggehaald. Dus het land is vol in bedrijf."

Het hele gesprek luister je hieronder:

Elly Miedema helpt bij wederopbouw Oekraïne

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie