Programma

Koen Wauters van Clouseau: ‘Daar Gaat Ze was eigenlijk een vergissing’

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Koen Wauters van Clouseau: ‘Daar Gaat Ze was eigenlijk een vergissing’

Voor zijn Belgisch Beste Top 15 is Giel op zoek naar de beste nummers van onze zuiderburen. Maandag belde hij met Koen Wauters van Clouseau, die onder meer vertelt over de bijzondere totstandkoming van Daar Gaat Ze.

In gesprek met Giel zegt Wauters dat hij onder de indruk is van zijn muzikale landgenoten. Zo luistert hij bijvoorbeeld naar Stromae, THE KIDS, Young Yellow en Tamino. Aan laatstgenoemde artiest bewaart de zanger mooie herinneringen. "Ik was toevallig bij zijn eerste echte optreden voor Radio 1", vertelt hij. "Hij was zenuwachtig. Ik dacht man: Laat de zenuwen achterwege, het is fantastisch. Hij heeft die zaal daar ingepalmd. Dat was magisch."

Daar Gaat Ze

Uiteraard ging Koen Wauters ook in op de muziek van Clouseau. Daar Gaat Ze is onder het Nederlandse volk toch wel het bekendste nummer van de Belgische formatie. Wauters vertelt dat dat nummer eigenlijk een 'vergissing' was. "Ik kwam in de studio aan en was een paar nachten zwaar uit geweest", zegt hij tegen Giel. "Mijn stem was helemaal kapot gezongen. Als ik nu vijf concerten na elkaar doe, klink ik bij concert vier en vijf een beetje zoals toen. Dat vind ik ook wel leuk."

Belgisch Beste Top 15

Donderdag 25 november tussen 22.00 en 00.00 uur presenteert Giel de Belgisch Beste Top 15 op NPO Radio 2. Dat doet de dj overigens niet alleen. Mario Goossens, drummer van Triggerfinger, doet ook mee. Stem hier op jouw favoriete nummers van Belgische bodem.

Beluister het hele gesprek tussen Giel en Koen Wauters hieronder:

GIEL

Je hoort GIEL maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie