Programma

Olcay Gulsen interviewt Ruud de Wild

  1. Nieuwschevron right
  2. Olcay Gulsen interviewt Ruud de Wild

Voor één keer worden de rollen omgedraaid: speciaal voor Ruud's vijftigste verjaardag wordt hij in deze aflevering van 30 MINUTEN RAUW zelf geïnterviewd door vriendin Olcay Gulsen.

De rollen zijn omgedraaid speciaal voor deze aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Heeft hij hier moeite mee? "Dat vind ik heel lastig. Ik vind het lastig dat jij het bent nu in dit geval. Een jaar geleden niet. Ik heb überhaupt last om de touwtjes uit handen te geven", vertelt Ruud. Zenuwachtig? "Ja beetje. Nou onwennig."

Alleen in een ziekenhuis

Ruud komt uit een gezin van 11 kinderen. Zijn ouders zaten bij een sekte. Hoe kijkt hij terug op zijn jeugd? "Inmiddels wel oké omdat heel veel dingen blurren, vergaan of verdwijnen. Ik denk wel dat ik mezelf heb aangeluld dat ik een mooie jeugd had", vertelt Ruud. Wat was zijn meest pijnlijke moment uit zijn jeugd? "Dat ik alleen was in het ziekenhuis. Toen was ik heel klein en dat mijn ouders weg gingen en toen was ik kennelijk heel ziek. Dat weet ik nog. Ik heb het altijd gekkig gevonden dat mijn ouders weg zijn gegaan." 'Waarom gingen ze weg?', vraagt Olcay. "Omdat het lot toch in Gods handen lag."

Normaal functionerend mens

'Ik vraag me gewoon af, als je zo’n moeilijke jeugd hebt gehad, of je dan een normaal functionerend mens kan zijn?', vraagt Olcay. "Ja, dat weet ik niet. Goeie vraag. Dus er is een relatie tussen een moeilijke opvoeding en... Nou ja, misschien is dat wel dat ik me meer vragen ben gaan stellen. Ik neem niet alles ‘for granted’. Een relatie moet wel iets toevoegen. Er moet wel wat te vechten zijn", aldus Ruud.

Vertrouwen

Is hij liever met iemand dan zonder iemand? "Ik ben liever met iemand, maar ik moet wel het vertrouwen hebben. Ik heb heel veel last van vertrouwen. Veiligheid daarmee bedoel ik dat ik iemand kan vertrouwen, maar echt kan vertrouwen. Vertrouwen vind ik een lastig ding. Ik ben snel verveeld. Ook omdat ik snel denk: 'Er komt toch weer gezeik. Er zijn altijd weer voorwaarden'. Ik wil godverdomme ook een keer teruggehaald worden. Dat is wat het is." 'Heb je het idee dat je altijd veel meer geeft dan je ontvangt?', vraagt Olcay. "Ja. Dan geef ik in het begin zo veel en dan kom ik er op een gegeven moment achter. Ok ik krijg dat dus niet terug. Of niet genoeg. Je moet elkaar aanvullen en je niet hoeft te schamen voor onzekerheden", legt Ruud uit.

Zelf vader

Zelf is Ruud vader van drie kinderen. Wat voor vader is hij? "Dat vind ik heel moeilijk om te zeggen. Volgens mij ben ik een leuke vader. Ik ben af en toe een strenge vader. Soms ben ik iets te ijverig streng of niet geduldig genoeg", aldus Ruud. Wat vindt hij belangrijk in de opvoeding? "Veiligheid vind ik het hoogste doel voor kinderen."

Hoe kijkt hij terug op Pim Fortuyn? Gaat hij ooit nog trouwen en waarom vindt hij radio anno 2019 'kut'? Beluister het zelf!

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort De Wild in de Middag elke werkdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie