Programma

Guus Meeuwis slaat handen ineen met Armin van Buuren op nieuwe single

  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis slaat handen ineen met Armin van Buuren op nieuwe single

Op zijn nieuwe single Net Als Dansen had Guus Meeuwis een grote naam achter de knoppen zitten: Armin van Buuren produceerde het nummer. Een gemeenschappelijke liefde voor de jaren 80 bleek de verbindende factor.

"Elf jaar hing de zin 'we moeten eens iets samen doen' boven ons hoofd", vertelt Guus Meeuwis in Aan De Slag! over de samenwerking met Armin van Buuren. Op de Olympische Spelen van 2010 lopen de twee artiesten elkaar voor het eerst tegen het lijf, en eerder dit jaar ontmoeten Meeuwis en Van Buuren elkaar weer bij een optreden van The Streamers.

Tijdens de coronacrisis organiseert Meeuwis online optredens met artiesten als Danny Vera, Miss Montreal en Kraantje Pappie. Ook Armin van Buuren werkt mee als gast-artiest. "Ik belde om hem te polsen, dat vond hij overigens superleuk", vertelt Meeuwis aan Corné Klijn, "en daar kwam de verrassende toevoeging bij: ik zou graag de studio in willen, als producer."

Jaren 80

De gemeenschappelijke factor tussen de twee artiesten is een liefde voor muziek uit de jaren 80, vertelt Meeuwis: "Het is ontzettend happening, de jaren 80. En daar ben ik heel blij mee, want ik ben toen opgegroeid en daar heeft een deel van mijn smaak zich ontwikkeld."

Bekijk het volledige interview hieronder:

Als De Liefde Niet Bestond

Guus Meeuwis kwam niet alleen langs om over zijn nieuwe single te vertellen, hij bracht ook een cover van Als De Liefde Niet Bestond van Toon Hermans. Hiermee wil de zanger, die zelf vier jaar in Valkensburg gewoond heeft, de inwoners van de getroffen gebieden in Limburg een hart onder de riem steken.

Bekijk de cover van Als De Liefde Niet Bestond hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Guus Meeuwis in de NPO Radio 2 Top 2000

Brabant is al jarenlang de hoogste notering van Guus Meeuwis in de NPO Radio 2 Top 2000: in 2020 staat het nummer op de 69ste plaats. In totaal staat de Brabander met 8 nummers in de lijst.

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto: AVROTROS


Ster advertentie
Ster advertentie