Programma

NPO Radio 2 Prijs

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 Prijs

Guus Meeuwis werd vrijdag 16 oktober onderscheiden met de NPO Radio 2 Prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziek.

'Soort van chronologisch'

In een tot de nok gevuld Koninklijk Theater Carré in Amsterdam kreeg Guus Meeuwis de NPO Radio 2 Prijs uitgereikt uit handen van onze nieuwe ochtend-dj Gerard Ekdom. De Brabantse zanger neemt het publiek 'soort van chronologisch' mee door zijn carrière vanaf het prille begin met 'Het is Een Nacht... (Levensecht...)' tot aan zijn laatste single 'Jij Bent De Liefde', afkomstig van zijn nieuwe album Morgen.

Volledige verrassing

Voor aanvang van de feestelijke avond in Carré bezoekt Bert Haandrikman de zanger in de kleedkamer. Guus weet dan nog niet hoe de avond eruit gaat zien. "Ik laat me volledig verrassen", zegt hij vlak voor hij zich omkleedt.

Blijf bij jezelf

"We wisten ook niet waar we aan begonnen en we wisten al helemaal niet dat het twintig jaar zou duren", vertelt Guus Meeuwis na afloop van de uitreiking van de NPO Radio 2 Prijs. Volgens Guus is de sleutel van zijn succes dat hij altijd dichtbij zichzelf gebleven is.

Borsato of De Dijk?

Er zijn veel artiesten die wat Guus betreft de volgende NPO Radio 2 Prijs mogen ontvangen, maar hij zegt vooral groot liefhebber te zijn van Marco Borsato en De Dijk. Maar er zijn er meer die 'm verdienen. "Er is heel veel moois in dit land", aldus Guus.

Ster advertentie
Ster advertentie