Programma

Mark Rutte fan van Danny Vera: 'Die stem, alles, is zo geweldig'

  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Rutte fan van Danny Vera: 'Die stem, alles, is zo geweldig'

Mark Rutte kwam vanochtend op de koffie en nam naast zijn partijprogramma z'n favoriete muziek mee. In Jan-Willem Start Op vertelt hij waarom juist deze nummers favoriet zijn.

1. Golden Earring - Radar Love

"Dit is voor mij Den Haag", vertelt Mark Rutte, die natuurlijk zelf een échte Hagenaar is. Een klassieker die volgens de VVD-leider écht niet mag ontbreken. "Een van de grootste Nederlandse internationale hits van een Nederlandse rockband ooit."

2. Danny Vera - Roller Coaster

Een vaste waarde in de Top 2000 van Mark Rutte. "Die stem, alles, is zo geweldig", vertelt hij. "Ook dat prachtige liedje met André van Duin over de dood van zijn man. En dan hebben ze het allebei. Als je dat ziet, dat is werkelijk uniek", legt hij uit. "Hoe die twee die interactie hebben, dat is zo menselijk en zo'n mooie muziek en zo mooi uitgevoerd."

3. David Bowie - Heroes

"Een eerbetoon aan al die politiemensen, boa's, verpleegkundigen, artsen in de ziekenhuisen, schoonmakers, krantenbezorgers, iedereen die natuurlijk ons land onder die ontzettend moeilijke omstandigheden... Zo zijn er zo veel heroes geweest het afgelopen jaar en daar is dit liedje aan opgedragen."

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie