Programma

Floor Jansen covert Euphoria van Loreen

  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen covert Euphoria van Loreen

Floor Jansen heeft in het programma De Beste Zangers het nummer Euphoria van Loreen gecoverd!

Eens in de zoveel jaar is er een songfestivalnummer dat ook buiten de context van de liedjescompetitie een enorme kraker wordt. Euphoria van Loreen is er zo een. In 2012 won Loreen met het nummer het Eurovisie Songfestival.

Lovende reacties

In de Beste Zangers zingt Floor Jansen haar versie van het nummer en het levert massaal lovende reacties op. Jansen is geen onbekende bij de Beste Zangers, want vorig jaar kwam ze met haar versie van Phantom of the Opera samen met Henk Poort zelfs op plek 105 binnen in de NPO Radio 2 Top 2000.

Luister hieronder naar haar versie van Euphoria:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gigantische hit

In Nederland is Euphoria in de zomer van 2012 een gigantische hit. Het opbeurende lied komt binnen op nummer 2 in de Mega Top 50, onder Balada van Gusttavo Lima. Na een lichte daling in de top 10 klimt Loreen in augustus tot tweemaal toe op naar de tweede plek van de hitlijst, maar blijft dan steken achter respectievelijk Handsome Poets (Sky Is One Fire) en Asaf Avidan & The Mojos (One Day/Reckoning Song). De schrijver van Euphoria probeerde dat succes meer dan eens te evenaren. Hoe? Je leest het hier.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 zal op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei worden uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur onder leiding van Paul en Cielke vanuit Ahoy Rotterdam.

KLIK HIER OM JE STEM UIT TE BRENGEN

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie