Programma
AVROTROS

Geniet van een uur lang Paul McCartney-tracks in De Albumshow

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Geniet van een uur lang Paul McCartney-tracks in De Albumshow

Sir Paul McCartney wordt zaterdag 18 juni 80 jaar. De Albumshow viert deze mijlpaal aanstaande zondag met een uur lang uitsluitend tracks van Beatles-, Wings- en solo-albums. En jij mag mede bepalen welke tracks er gedraaid worden!

Volgens het Guinness Book of World Records is Paul McCartney de meeste succesvolle muzikant en songschrijver in de popmuziek. Zo is zijn compositie Yesterday het meest gecoverde nummer aller tijden en als uitvoerend artiest of schrijver heeft hij in Amerika 32 nummer 1-hits op zijn naam staan. Ondanks zijn tachtig jaar maakt hij nog steeds succesvolle albums: zo haalde zijn meest recente plaat 'McCartney III' uit 2020 in Engeland en Nederland de eerste plek van de albumlijst.

Komende zondag om 21:00 uur start De Albumshow met - hoe kan het ook anders - het Beatles-nummer Birthday. En geheel volgens het Albumshow-concept worden er steeds twee nummers van een album gedraaid. Presentator Corné Klijn kiest steeds de eerste track, maar jij mag de tweede bepalen. Luisteren (en stuur een appje via de gratis NPO Radio 2 App) dus komende zondagavond!

De Albumshow

Je hoort De Albumshow iedere zondag tussen 21.00 en 00.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie