Programma

ZZ Top zette de Heineken Music Hall op z'n kop in 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. ZZ Top zette de Heineken Music Hall op z'n kop in 2016

Gisteravond maakte ZZ Top bekend dat bassist Dusty Hill is overleden. In 2016 trok het Texaanse rockstrio nog de wereld rond tijdens de Hell Raisers Tour. Ook Nederland kreeg een bezoekje op 27 juni.

Dusty Hill is overleden in zijn slaap thuis in Houston, TX. "Je zal enorm gemist worden, amigo", aldus de bandleden Frank Beard en Billy Gibbons. Hill speelde in ZZ Top de basgitaar en keyboards, maar ook was hij als achtergrondzanger en soms als leadzanger te horen. In 2004 werd hij samen met zijn mede-bandleden van ZZ Top opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. In De Staat van Stasse belt Emmely met luisteraar Quentin over het overlijden.

Show in Heineken Music Hall

Billy Gibbons en Dusty Hill zijn twee van de meest herkenbare rocksterren ter wereld, vanwege hun lange baarden, donkere zonnebrillen en hippe hoeden. Drummer Frank valt er op het eerste gezicht een beetje buiten, omdat hij geen baard heeft, maar zijn achternaam luidt dan wel weer Beard. Hoe verzin je het? In de HMH in Amsterdam pompt het rocktrio er zijn bekendste hits uit de jaren 70 en 80 uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Back to the 80's

De show van ZZ Top gaat vlammend van start met twee nummers van hitalbum Eliminator uit 1983: Got Me Under Pressure en Gimme All Your Lovin'. Al vanaf de eerste tonen ga je als bezoeker terug naar de gloriedagen van ZZ Top, toen de heren nog dagelijks op MTV te zien waren (toen MTV nog een muziekzender was) met hun grappige clipjes en hun knalrode hotrod. Het album Tres Hombres is ook goed vertegenwoordigd, want na de twee openingsnummers volgen Waitin' For The Bus en Jesus Just Left Chicago. Een ander populair nummer van die elpee, de Top 2000-hit La Grange, wordt bewaard voor de toegift. Voor het zover is, volgen nog de ZZ Top-classics Cheap Sunglasses, I'm Bad, I'm Nationwide en de voor deze stoere heren erg ontypische rockballad Rough Boy. De show wordt afgesloten met Sharp Dressed Man en Legs, waarna de fans nog beloond worden met twee toegiften. Daarin hoort het publiek onder andere Tusk en de Elvis Presley-hit Jailhouse Rock.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ZZ Top in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat ZZ Top driemaal in de Top 2000. La Grange is de hoogste notering van de band op nummer 479. Iets verderop in de lijst vinden we Gimme All Your Lovin' op nummer 1011 en Sharp Dressed Man op nummer 1045.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie