Programma

Kijktip: Nacht van de Popmuziek met Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: Nacht van de Popmuziek met Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk

In de Nacht van de Popmuziek 2020 biedt de NTR op NPO 3, voor alweer de vijftiende keer, meer dan drie uur lang live bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers.

Alleen maar liveregistraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman. Met dit jaar onder meer aandacht voor de Ierse meestergitarist Rory Gallagher, zangeres Nina Simone, de bands Kula Shaker, No Doubt en En Vogue, 75 jaar Metropole Orkest, de meest beluisterde nummers van de jaren 80, artiesten die dit jaar zijn overleden, zingende drummers, dat het 50 jaar geleden is dat 'Paranoid' van Black Sabbath uit kwam en een bijzonder staaltje van Emerson, Lake & Palmer.

Verzoeknummers

In het programma is uiteraard volop aandacht voor de muzieksmaak van de kijker. Vanaf nu kan iedereen via nachtvandepopmuziek.nl z’n favoriete nummer aanvragen uit een lijst van 36.000 live opnames, afkomstig uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. Aanvragen met het mooiste verhaal komen in de uitzending.

Wat: Nacht van de Popmuziek 2020
Waar: NPO 3
Wanneer: Zaterdag 14 november om 22:45 uur

Foto omslag: NTR

Ster advertentie
Ster advertentie