Programma

Art Rooijakkers kuste de hand van Morrissey

  1. Nieuwschevron right
  2. Art Rooijakkers kuste de hand van Morrissey

Over Wie is De Mol? houdt Art Rooijakkers zijn lippen stijf op elkaar, maar over Smiths-zanger Morrissey heeft hij nog een mooi verhaal.

Poëtische tekst

De presentator Wie Is De Mol? zegt vooral fan te zijn van Elvis Presley en Bruce Springsteen, maar hij heeft ook een zwak voor de muziek van The Smiths. Tegen Bert Haandrikman vertelt Art dat hij vooral 'There Is A Light That Never Goes Out' prachtig vindt, mede vanwege die poëtische tekst van zanger Morrissey:

Quote

And if a double-decker bus crashes into us, to die by your side is such a heavenly way to die

Morrissey

Héél dichtbij

Helaas was Art te jong om ooit een concert van The Smiths bij te wonen, want de band ging al in 1987 uit elkaar en gaf slechts één optreden in Nederland, als voorprogramma van Nick Cave. Een reünie lijkt absoluut uitgesloten. "Ik heb wel ooit Morrissey's hand mogen zoenen bij een concert, dus wat dat betreft ben ik toch wel heel dichtbij gekomen", vertelt Art.

Goddelijke ingeving

"Ik ging naar Londen toe om 'm daar te zien optreden", vervolgt Art zijn verhaal over de enigmatische Britse popster. "Tijdens het concert strekte hij zijn hand naar mij uit, zoals de paus dat ook doet om iemand zijn hand te laten zoenen. Dat moest een goddelijke ingeving zijn, toch?" Bert suggereert dat Morrissey misschien 'een hoger doel' had, maar was dat volgens Art Rooijakkers ook het geval?

Ken Je Klassiekers: 20 - 26 februari | Zo vraag je een klassieker aan:
Web: nporadio2.nl/kenjeklassiekers
NPO Radio 2 App: stuur een appje naar de studio
SMS: stuur een smsje naar 2222
Twitter: @NPORadio2 #kenjeklassiekers

Ster advertentie
Ster advertentie