Programma

Dionne Warwick komt naar Rotterdam

  1. Nieuwschevron right
  2. Dionne Warwick komt naar Rotterdam

Soullegende Dionne Warwick komt naar Nederland! De zangeres is op vrijdag 16 oktober 2020 live te zien in De Doelen, Rotterdam.

'Ik ga niet met pensioen'

Het zal een onderdeel zijn van haar Farewell Tour 'One Last Time'. Over de tour geeft de zangeres zelf aan: "Na bijna zes decennia heb ik besloten dat het tijd is om te stoppen met touren en mij te concentreren op nummers opnemen, eenmalige concerten en speciale evenementen. Ik ben nog steeds dol op live optreden, maar de ontberingen van elke dag reizen zo ver van huis, elke nacht slapen in een ander hotel, het ene concert na het andere, wordt moeilijk. Dus heb ik besloten om te stoppen met touren op dat niveau in Europa, maar ik ga niet met pensioen."

Ontdekt door Burt Bacharach

Dionne Warwick scoort met hits als 'I Say A Little Prayer' en 'That's What Friends Are For'. Ze groeit op in een gospel gezin. Op 6-jarige leeftijd zingt ze voor het eerst in haar lokale kerk en al snel wordt ze vast lid van het koor. Burt Bacharach ontdekt haar en met hem maakt ze een aantal demo's. Haar eerste single verschijnt in 1962. In 2019 stond ze twee keer in de Soul & Jazz Lijst. Op plek 163 met 'Walk On By' en op plek 223 met 'What The World Needs Now Is Love Sweet Love'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie