Programma

Roodkapje loopt zes uur door Siberisch bos

  1. Nieuwschevron right
  2. Roodkapje loopt zes uur door Siberisch bos

Soms lijkt de werkelijkheid bizar veel op een sprookje: de vierjarige Saglana Salchak trok met haar rode mutsje door een ijskoud bos dat vol zat met wolven!

Grootmoeder overleden

"Life imitates art", beweerde de Britse schrijver Oscar Wilde in 1889 en zijn theorie wordt bewezen door Saglana Salchak, die vanwege het rode mutsje dat ze draagt Roodkapje wordt genoemd. Het verhaal van het jonge meisje uit de autonome Russische republiek Toeva, in een verre uithoek van Siberië, verloopt anders dan het eeuwenoude sprookje dat door de gebroeders Grimm is opgetekend. Saglana ging niet op weg naar haar grootmoeder, maar ze ging haar buren het trieste nieuws vertellen dat haar oma is overleden.

Klein detail: de dichtstbijzijnde buren van de real-life Roodkapje wonen kilometers verderop.

-34

Saglana vertrok al voor het ochtendgloren om het trieste nieuws te verspreiden, omdat haar blinde opa het huis niet kon verlaten. Met enkel een doosje lucifers op zak trok ze zes uur door een ijskoud Siberisch bos, waar de temperatuur daalde tot wel 34 graden onder nul. Het meisje volgde de in de sneeuw achtergelaten hoefsporen op weg naar haar buren en zou zelfs een bevroren meer hebben overgestoken.

Onderkoelingsverschijnselen

Volgens lokale autoriteiten had Saglana geluk dat ze geen van de hongerige wolven was tegengekomen die zich in het woud schuilhouden. Roodkapje kwam veilig aan bij haar buren aan, maar wel met onderkoelingsverschijnselen. Ze maakt het goed, al wordt haar 31-jarige moeder vervolgd voor nalatigheid. Zij zou Roodkapje bij haar grootouders hebben achtergelaten omdat ze een jaar in de gevangenis heeft doorgebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie