Programma

Krezip viert jubileum debuutalbum met integrale uitvoering

  1. Nieuwschevron right
  2. Krezip viert jubileum debuutalbum met integrale uitvoering

Twintig jaar na het uitbrengen van debuutalbum Nothing Less viert Krezip dit jubileum 'thuis' in poppodium 013 in Tilburg. Vrijdag 15 mei brengt de band hun eerste album integraal ten gehore.

Dat maakt de band bekend bij RTL Boulevard. Tilburgse band Krezip gaat terug naar de beginroots. In het interview vertelt Jacqueline Govaert: "Het is in mei 20 jaar geleden dat ons debuutalbum Nothing Less uitkwam. Op Pinkpop speelden we toen vlak na de release van het album en toen kwam 'I Would Stay' uit. Dat zette onze levens op z'n kop. We waren toen nog zo piepjong." Toen de band erachter kwam dat het debuutalbum dit jaar 20 jaar bestaat, wilden ze dat niet zonder te vieren laten passeren. "We vinden het heel leuk om het album terug naar huis te brengen", aldus Jacqueline.

Comeback Krezip

Vorig jaar maakte Krezip een grootse comeback met Pinkpop als hoogtepunt. Maar daarnaast speelden ze ook nog een uitverkochte concertreeks in Ziggo Dome en stonden ze voor het eerst in Carré. Jacqueline heeft fijne herinneringen aan de show in Ziggo. Ze heeft gezien dat de band, dankzij de ouders onder de fans, nog heel wat jaren mee kan: "Jonge kinderen zongen 'I Would Stay' mee. Die waren er toen nog helemaal niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie