Programma

The New Now van Danny Vera is in 2020 het best verkochte album op vinyl

  1. Nieuwschevron right
  2. The New Now van Danny Vera is in 2020 het best verkochte album op vinyl

De platen van Danny Vera vlogen vorig jaar over de toonbank. Het levert de Zeeuw drie noteringen op in de top vijftig van best verkocht albums op vinyl in 2020.

Zijn nieuwe album The New Now staat bovenaan de lijst, maar ook Pressure Makes Diamonds 1 & 2 uit 2019 verdient net als vorig jaar een plek in de top 10. Iets verderop in de lijst, op nummer 35, staat Vera nogmaals met de liveplaat van Pressure Makes Diamonds. De lijst is uitgebracht door Record Store Day en ontwikkeld door GfK Dutch Charts. Je vindt de volledige top 50 hier.

Top 10 best verkocht vinyl

1Danny VeraThe New Now
2Harry StylesFine Line
3Tame ImpalaThe Slow Rush
4Fleetwood MacRumours
5Bruce SpringsteenLetter To You
6Billie EilishWhen We All Fall Asleep, Where Do We Go
7The Rolling StonesTotally Stripped - Live At The Paradiso Amsterdam 1995
8Pink FloydThe Dark Side Of The Moon
9Danny VeraPressure Makes Diamonds 1 & 2
10Tyler, The CreatorIgor

The New Now

Op The New Now laat Danny net als op zijn vorige albums zijn veelzijdigheid als songwriter horen. Zo liet hij met de up-tempo single (en voormalig TopSong) 'The Weight' alweer een totaal andere kant van zichzelf zien. "Anders blijf ik toch altijd die ballad-jongen", zei hij er eerder over in Stenders Platenbonanza.

Danny werkte aan de plaat tijdens de intelligente lockdown. Hij dook met twintig liedjes de studio in, waarvan er uiteindelijk dertien het album haalden. "We namen de dertien nummers live op, de meeste in één take. Ik had twintig nummers, voor mij is dat ongebruikelijk. Ik hoor vaak artiesten zeggen dat ze de studio ingingen met wel veertig of vijftig songs. Dan denk ik: en dan heb je déze twaalf uitgekozen?’’, zei hij deze week in een interview met het AD.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Nathan Reinds

Ster advertentie
Ster advertentie