Programma

Jack Savoretti hoopt op muziek in House Of Cards

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Savoretti hoopt op muziek in House Of Cards

Singer-songwriter Jack Savoretti is te gast tijdens Ekdom in de Ochtend en vertelt over muziek in televisieseries.

Junkie

"Ik ben een grote House Of Cards-junkie", vertelt Jack Savoretti aan Gerard Ekdom als hij vraagt in welke serie hij zijn muziek nog een keer wilt terug horen. "Ik kan het me niet voorstellen dat mijn muziek in House Of Cards wordt gebruikt. Laatst gebruikte de serie Sons Of Anarchy een oud nummer van mij, maar dat nummer kwam hierdoor wel weer op nummer 1 in de VS. Voor maar één dag, dat wel."

Herintroduceren

Volgens Jack Savoretti helpen de televisieseries op deze manier artiesten aan een bredere bekendheid. "Ze herintroduceren mensen aan songwriters en bands. Doordat mijn muziek erin is gebruikt, kan ik nu spelen in Zuid-Amerika of Zuid-Europa."

Slapeloosheid

Dit jaar bracht de zanger zijn derde studioalbum uit, Sleep No More, een titel die niet uit de lucht komt vallen. "Ik krijg geen kans om te slapen", verzucht hij. "Ik denk dat het een combinatie is van mijn oude en nieuwe levenswijze. Het album gaat over verantwoordelijkheid en passie en over daartussen kiezen. Ik denk dat het de eerste keer in de geschiedenis wordt als iemand beide kan doen. Ik ben op zoek naar de goede weg om beide te doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ekdom In De Ochtend
DJ: Gerard Ekdom
Ma. t/m vr. 06.00 - 09.00

Ster advertentie
Ster advertentie