Programma

De enige keer dat alle zeven Eagles samen optraden

  1. Nieuwschevron right
  2. De enige keer dat alle zeven Eagles samen optraden

De Eagles hebben in de vele jaren dat ze meegingen veel verschillende bezettingen gehad. Er was echter één keer dat alle zeven Eagles-leden samen aanwezig was. Bekijk het optreden in de Legendarisch Live van deze week.

De Amerikaanse band werd in 1971 opgericht door Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon en Randy Meisner. Bernie Leadon verliet de Eagles echter al in 1975, waarna hij werd vervangen door Joe Walsh. Bassist Randy Meisner verliet de groep twee jaar na Leadon in 1977 en werd opgevolgd door Timothy B. Schmitt. In 1974 kwam gitarist Don Felder ook nog bij de band. Vrij verwarrend misschien, maar wanneer je mee hebt geteld kom je op zeven Eagles leden.

'Nog drie nummers voor ik je in elkaar sla, vriend'

Al deze artiesten stonden maar één keer samen op het podium. Dit was tijdens de Rock and Roll Hall of Fame Inductions in 1998. Het leek er in de jaren '80 echter niet op dat dit ooit nog zou gebeuren. In 1980 kwamen een aantal grote ergernissen namelijk tot een explosie tijdens een optreden in Long Beach. Don Felder en de in 2016 overleden Glenn Frey kregen voor de show begon enorme ruzie, waarna de spanning tijdens de show alleen maar opliep. "Nog drie nummers voordat ik je in elkaar sla, vriend," zei Felder zelfs volgens Frey richting het einde van het optreden. Hierna ging de band uit elkaar, om in 1994 weer bij elkaar te komen.

Hoogtepunt in 1998

Voor veel fans was 1998 echter het absolute hoogtepunt. Leadon en Meisner sloten aan bij het aanwezige vijftal en alle zeven (ex-)leden van de Eagles kwamen samen om hun plek in de Rock and Roll Hall of Fame in ontvangst te nemen. De band zong twee nummers. Als eerste zongen zij hun eerste hit 'Take it Easy' en daarna hun grootste en bekendste: 'Hotel California'.

In het interview voorafgaand aan het optreden was Frey duidelijk: "Alles wat er vanavond gebeurt is een stuk belangrijker dan individuele belangen. Er is veel gespeculeerd of we elkaar wel of niet aardig vinden, maar het gaat prima met ons. We waren het vaak niet eens, maar noem maar eens een fatsoenlijke relatie waarin dat niet voorkomt. Je kunt simpelweg niet zo lang muziek met elkaar maken als je niet daadwerkelijk goed met elkaar overweg kunt."

Uiteindelijk lieten de mannen absoluut zien nog samen muziek te kunnen maken. Bekijk 'Take It Easy' door zeven Eagles hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie