NPO Radio 2 TopSongs

Davina Michelle maakt krachtig statement in nieuwe TopSong

foto: 8ball Music
  1. Nieuwschevron right
  2. Davina Michelle maakt krachtig statement in nieuwe TopSong

Met haar nieuwste single maakt Davina Michelle een krachtig statement tegen seksuele intimidatie. Aankomende week hoor je haar boodschap extra vaak, want I SAID NO SIR is uitgeroepen tot de NPO Radio 2 TopSong!

Bart Arens belt in Aan De Slag! met TopSong-winnares Davina Michelle om het heugelijke nieuws te delen. De zangeres lijkt, ondanks dat het zeker niet haar eerste TopSong is, overvallen door het nieuws. "Het is natuurlijk gewoon te gek dat je liedje plat gedraaid wordt op de radio", vertelt Davina tegen Bart. "Dat jouw liedje uitgelicht wordt, dat is gewoon een enorme waardering. Dus ja, ik ben echt heel dankbaar!"

I SAID NO SIR van Davina Michelle is deze week NPO Radio 2 TopSong

Van naroepen op straat tot ongewenste aanrakingen. In I SAID NO SIR verzet Davina Michelle zich tegen seksuele intimidatie in de breedste zin van het woord. "Het is echt niet normaal”, vertelt de zangeres eerder tegen Martine ten Klooster in Tekstuele Voorlichting. "Toen ik het liedje schreef, realiseerde ik me ook gewoon dat ik letterlijk geen vrouw ken die nog nooit seksueel geïntimideerd is." Ook de verhalen van vriendinnen, die meespelen in de videoclip, zijn haar bijgebleven. "Ik wist er al een hoop, maar er komen toch weer dingen boven tafel."

De 'no' in de titel I SAID NO SIR is volgens de zangeres bedoeld als volledige zin. "Ik probeerde eigenlijk bij elk tekstgedeelte van het liedje te eindigen met 'I said no sir' - dus zowel het refrein als het introotje - om eigenlijk te laten merken dat alles stopt bij 'nee' en dat er geen discussie meer over is." Meer te weten komen over het nummer? Check dan hier het hele interview.

I SAID NO SIR live

Davina Michelle speelde haar NPO Radio 2 TopSong vorige week live in Jan-Willem Start Op!

Davina Michelle kaart met nieuwe single probleem aan: "Nee is een volledige zin"

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je behalve I SAID NO SIR ook alle andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie