Programma
EO

Davina Michelle windt er geen doekjes om in nieuwe single: 'Alles stopt bij 'nee''

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Davina Michelle windt er geen doekjes om in nieuwe single: 'Alles stopt bij 'nee''

Vorige week lanceerde Davina Michelle een track die al jaren in de pijpleiding zat, maar dan wel een nummer dat dankzij de tijdloze boodschap heel actueel is. Martine ten Klooster belt de zangeres om samen haar single I SAID NO SIR te ontleden.

De titel zegt het eigenlijk al: "I SAID NO SIR gaat over seksuele intimidatie", bevestigt Davina. "En 'no' daarin is een volledig zin. En ik probeerde eigenlijk bij elk tekstgedeelte van het liedje te eindigen met 'I said no sir' - dus zowel het refrein als het introotje - om eigenlijk te laten merken dat alles stopt bij 'nee' en dat er geen discussie meer over is."

Het nummer komt niet uit de lucht vallen. Davina doet er 2,5 jaar over om het nummer te schijven. Maar het onderwerp blijft - helaas - actueel. "Ik miste een bepaalde urgentie en een bepaalde agressie. Je wilt toch een soort collectief aan mensen die dit keihard meeschreeuwen. Dat hebben we tijdens een liveshow opgenomen en iedereen wilde daar graag meehelpen." Zodoende hoor je nu op de plaat een "hele grote groep boze vrouwen".

'Echt niet normaal'

"I'm the boss of these breasts and ass." Martine merkt op dat Davina vrij expliciet is in het nummer. "Misschien ook wel nodig", merkt de Radio 2-dj op. "Nou in dit geval wilde ik iets heel specifieks voor vrouwen erin verwerken en dat zijn inderdaad dan de borsten en de billen", zegt de zangeres. "Ik denk dat dat er ook wel een beetje de lichaamsdelen zijn die het vaakst slachtoffer worden van intimidatie, dus die wilde ik daar absoluut hebben."

Veel vrouwen zullen zich ongetwijfeld herkennen in de lyrics. "Het is echt niet normaal. Toen ik het liedje schreef, realiseerde ik me ook gewoon dat ik letterlijk geen vrouw ken die nog nooit seksueel geïntimideerd is." Ook de verhalen van vriendinnen, die meespelen in de videoclip, zijn haar bijgebleven. "Ik wist er al een hoop, maar er komen toch weer dingen boven tafel."

'Met de paplepel'

"To my global momma's, teach your sons/To my global daddy's, teach your girls." Het zijn rake lyrics. En laat het duidelijk zijn, volgens Davina is er maar één schuldige: "De verantwoordelijkheid ligt absoluut bij de persoon zelf die die intimideert. Wat ik daar vooral mee bedoelde, is dat je eigenlijk van jongs af aan met de paplepel moet ingieten dat je met je tengels van iedereen af moet blijven en zelf de verantwoordelijkheid moet nemen en zelfbeheersing moet hebben."

Davina Michelle geeft Tekstuele Voorlichting bij 'I Said No Sir'

Martine in de Middag

Je hoort Martine in de Middag elke zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie