NPO Radio 2 TopSongs

Mell & Vintage Future pakt met Higher Love bijzondere TopSong voor KWF

foto: Mell & Vintage Future
  1. Nieuwschevron right
  2. Mell & Vintage Future pakt met Higher Love bijzondere TopSong voor KWF

Higher Love van Mell & Vintage Future is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Het is bitterzoet voor de Nederlandse band: de nieuwe single is het afscheid van toetsenist Nico Brandsen, die ernstig ziek is.

Een paar dagen voor de start van De grote Radiocollecte voor KWF, die plaatsvindt tijdens de Collecteweek van KWF, verschijnt de nieuwe single van Mell & Vintage Future die - helaas - zeer relevant is in de komende week. In juli dit jaar maakte toetsenist Nico Brandsen bekend dat hij een kwaadaardige hersentumor heeft, en niet meer beter zal worden.

Higher Love is het nummer waarmee de toetsenist afscheid neemt van Mell & Vintage Future. Dat verdrietige nieuws klinkt niet door in de track: Higher Love wordt gekenmerkt door het warme soulgeluid van het trio, waarin het orgel van Brandsen prominent aanwezig is.

De dj's van NPO Radio 2 riepen Higher Love uit tot de nieuwe TopSong. Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend.

Bart belt met Mell van Vintage Future over hun bijzondere TopSong voor de Grote Radiocollecte voor KWF

"Ik ben zo blij dat het laatste liedje waar Nico aan mee heeft gedaan een ontzettende boost krijgt", vertelt Mell over het nieuws dat Higher Love is uitgeroepen tot TopSong. "En het is gewoon een heerlijk liedje, ik ben er heel blij mee."

Bart had ook contact met Nico Brandsen, die aangaf trots te zijn op de TopSong. "End it with a bang", schreef hij.

Beluister Higher Love hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live special op tv

Vrijdag om 17.05 uur staat Mell & Vintage Future centraal in de MAX Muziekspecial op NPO 1. In die uitzending, die eerder opgenomen is, is te zien hoe de band - met Nico Brandsen in de gelederen - hun bekendste nummers speelt.

Daarnaast is Mell de komende weken ieder weekend te zien in het populaire muziekprogramma Beste Zangers. Daar zingt ze met collega-artiesten als MEAU, Nick Schilder en Duncan Laurence.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je behalve Higher Love ook alle andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie