Nieuws
BNNVARA

TopSong-houder MEAU legde bij Kinderen voor Kinderen de basis van haar zangcarrière

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. TopSong-houder MEAU legde bij Kinderen voor Kinderen de basis van haar zangcarrière

MEAU zong vanochtend haar ex-NPO Radio 2 TopSong 'Dat heb jij gedaan' live bij Jan-Willem Start Op.

De 21-jarige Meau Hewitt klimt met haar dromerige indiepop steeds hoger in de nationale hitlijsten. Vorig jaar september bracht MEAU haar debuutsingle Kalmte uit, maar dat was zeker niet pas het begin van haar muzikale carrière. Als kind volgde ze al zang- en pianolessen een deed ze mee aan Kinderen voor Kinderen. "Je hebt natuurlijk wel veel ervaring opgedaan en misschien dat dingen je nu ook iets makkelijker afgaan", legt Meau uit. "Mijn sololiedjes waren Jongensmeid en Snoepje."

Inspiratie kwam tijdens koffie drinken

Dat heb jij gedaan is de zesde single die MEAU uitbracht. Daarmee wist ze op 19 november de NPO Radio 2 TopSong status te behalen. In het nummer bezingt MEAU een toxic relatie. De tekst voor het nummer ontstond tijdens het koffie drinken. Meau besprak met tijdens een koffie date met een vriendin hun vorige relaties. Door dat gesprek kwamen er bij Meau veel herinneringen naar boven en schreef ze de volgende dag Dat heb jij gedaan binnen een uur.

Bekijk hieronder het optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie