Nieuws
BNNVARA

Ilja Gort geeft antwoord op al je wijnvragen in Wout & Frank

foto: radio 2foto: radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Ilja Gort geeft antwoord op al je wijnvragen in Wout & Frank

Het is dry january, een maand waarin mensen even geen alcohol drinken. Nu blijkt uit onderzoek dat de meeste mensen er na precies één week de brui aan geven. Daarom opende Wout & Frank eenmalig de ‘wijnrubriek’ met niemand minder dan Ilja Gort!

Dry january

Op de vraag: doet Ilja Gort ook mee aan dry january? kunnen we kort wezen: 'Ik krijg dat echt niet voor elkaar. Ik heb een hele kelder vol met hele lekkere wijn en dan ga ik 's avonds lekker eten en dan denk ik: 'Zal ik nu eens meedoen aan zo'n dry january?' Maar dan denk ik: 'Waarom zou ik dat eigenlijk doen?' Een maaltijd zonder wijn, dat is verschrikkelijk!'

Vragenrubriek

Luisteraars krijgen vervolgens de kans om al hun wijnvragen te stellen aan Ilja. Want hoe lang kan je bijvoorbeeld een ongeopende fles wijn bewaren? Ook daar is Gort heel duidelijk over: 'Doe dat toch niet mensen! Hou nou toch eens op! Dat gelul over bewaren! Waarom zou je in godsnaam wijn willen bewaren? Je kan morgenochtend wel doodgereden worden door een vuilniswagen! Waarom, waarom, waarom? Trek die fles open en zuip hem op!'

Voor nog meer antwoorden op al je wijnvragen bekijk je het fragment hieronder.

Video niet beschikbaar

Gort over de Grens

Mocht je nog meer over wijn willen weten: Vanaf vanavond is Ilja Gort weer terug op de televisie met zijn programma 'Gort over de Grens'. In zes afleveringen reist hij langs de mooiste streken van zijn geliefde Frankrijk en gaat hij op zoek naar het geheim van ‘La Douce France’. Vanavond te zien dus 20:35 uur op NPO 2.

Wout & Frank

Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof luiden op vrolijke wijze het weekend in. Luister elke vrijdag van 16:00 tot 20:00 uur naar dit komische duo!

Ster advertentie
Ster advertentie