Nieuws
BNNVARA

Kees van der Spek in file op weg naar inhoudelijke behandeling moord op Peter R. de Vries

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kees van der Spek in file op weg naar inhoudelijke behandeling moord op Peter R. de Vries

De inhoudelijke behandeling van de moord op Peter R. de Vries begint vandaag. In Jan-Willem Start Op! blikt Kees van der Spek, collega en goede vriend van Peter, vooruit op de beladen dag.

Op 6 juli 2021 werd Peter R. de Vries neergeschoten, terwijl hij onderweg was naar de parkeergarage na een bezoek aan RTL Boulevard. Negen dagen later stierf hij aan zijn verwondingen. Vandaag begint de inhoudelijke behandeling van de zaak. "Het is een behoorlijk uitgemaakte zaak. Ik heb zelden zaken gezien waarbij zo ontzettend overdonderend veel bewijs was", vertelt Kees van der Spek. Zo zijn er bewakingsbeelden waarin de verdachten het gebied verkennen, is het moordwapen gevonden en heeft de politie appgesprekken tussen te verdachten waarin van minuut tot minuut verslag wordt gedaan van de moord.

'Ongelofelijk, super intens'

Het zal een beladen dag worden in de rechtbank. "Kijk, de bewijsmiddelen zijn niet zo ingewikkeld, maar vandaag moeten de verdachten echt komen. Ze zijn verplicht om te komen", vertelt Kees van der Spek. De nabestaanden, krijgen de kans om de verdachten rechtstreek toe te spreken. Dit zullen dochter Kelly, zoon Royce, ex Jacqueline en vriendin Tahmina doen. "Dat is ongelofelijk, super intens. Ik kan me voorstellen dat zij vannacht slecht geslapen hebben", legt Kees uit.

'Wil niet in de schijnwerpers staan'

Terwijl Jan-Willem en Jeroen met Kees bellen, zit hij op hete kolen in de file onderweg naar de inhoudelijke behandeling. "Er is hier net een ongeluk gebeurd, dus ik hoop dat ik het haal", legt Kees uit. "Ik moet er om negen uur zijn en volgens mijn navigatie ben ik er nu om drie minuten voor negen. Dat is het laatste wat ik wil op zo'n dag, want ik wil natuurlijk niet in de schijnwerpers staan nu. Dat ik daar als laatste binnenkom."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Kees van der Spek in file onderweg naar beladen inhoudelijke behandeling van de moord op Peter R. de Vries

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie