Nieuws
BNNVARA

Racoon zorgt voor tranen met Tijd Verliezen en Geef Je Hart Niet Zomaar Weg

foto: NPO Radio 2foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon zorgt voor tranen met Tijd Verliezen en Geef Je Hart Niet Zomaar Weg

Je ogen droog houden was een uitdaging vanochtend. Racoon speelde twee nummers van hun gloednieuwe plaat live in Jan-Willem Start Op.

Sinds afgelopen vrijdag is de eerste Nederlandstalige plaat Spijt Is Iets Voor Later van Racoon een feit. Hier werkte de band zo lang naartoe, dat ze met hun hoofd inmiddels alweer bij hele andere dingen zitten. "De plaat hebben we natuurlijk al een tijdje. En we hebben de mensen die we er blij mee wilden maken, al blij mee gemaakt. Dus wat het met de rest van Nederland doet, was eigenlijk een tweede", legt Racoon-zanger Bart uit. Spijt Is Iets Voor Later is een hele persoonlijke plaat en staat vol kleine verhalen. In die verhalen spelen mensen in hun omgeving een hoofdrol. Wat zij ervan vonden, was voor de band daarom ook het belangrijkste. "Ze vinden het allemaal fantastisch, dus eigenlijk is het doel bereikt."

'Mijn zoon is honderd jaar ouder dan ik'

Zo gaat ex-TopSong Geef Je Hart Niet Zomaar Weg over Barts dochter en Tijd Verliezen over zijn zoon. "Het eerste couplet is 17 jaar geleden geschreven", legt Bart uit. Zijn zoon is inmiddels 17 jaar, een echte puberleeftijd. Of hij zo'n nummer dan wel kan waarderen? "Mijn zoon is geen puber, mijn zoon is honderd jaar ouder dan ik. Die vindt het prachtig", lacht Bart. "Hij zei zelfs: 'Pa, waarom is dit niet gewoon de eerste single geworden? Dit is met afstand de mooiste.'"

Vanaf nu alles Nederlandstalig?

De release van Spijt Is Iets Voor Later betekent niet dat Racoon vanaf nu alleen maar met Nederlandstalige albums zal komen. Sterker nog, de band is inmiddels alweer druk aan het schrijven voor hun volgende Engelstalige album.

Bekijk de live optredens van Racoon hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie