Nieuws

Goldband vervolgt zegetocht met TopSong Noodgeval

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Goldband vervolgt zegetocht met TopSong Noodgeval

In de afgelopen festivalzomer maakte Goldband furore op onder andere Lowlands en Appelpop. De Haagse groep trekt dat succes vrolijk door in het najaar: hun single Noodgeval is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong!

Wie deze zomer op een festival in Nederland was, kon niet om Goldband heen: de Haagse formatie speelde met hun door synthpop gedreven knallers ieder podium plat. Een van de knallers op het repertoire van het trio is Noodgeval.

Die track werd vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! uitgeroepen tot de gloednieuwe NPO Radio 2 TopSong door Bart Arens. "Het is best wel een goed liedje, al zeg ik het zelf", reageerde Boaz Kok op het goede nieuws. Beluister het gesprek hieronder:

Bart Arens verrast Goldband met TopSong-bekroning voor Noodgeval

Betaalbare Romantiek

Noodgeval is afkomstig van Betaalbare Romantiek, Goldbands debuutplaat uit augustus 2021. De track groeide uit tot een van de hoogtepunten in het oeuvre van de groep. Op Noodgeval horen we hoe hartzeer zowel dramatisch als ironisch kan klinken, met teksten als "Ik droom elke nacht dat je naast me ligt, maar vanavond zie ik je dansen met een andere pik".

Bekijk de videoclip van Noodgeval hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Noodgeval en andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie