Nieuws

TopSong voor samenwerking tussen Purple Disco Machine en Sophie and the Giants

foto: Europa Music Management
  1. Nieuwschevron right
  2. TopSong voor samenwerking tussen Purple Disco Machine en Sophie and the Giants

Met de nieuwe single In The Dark hebben Purple Disco Machine en Sophie and the Giants de NPO Radio 2 TopSong te pakken. Het is de tweede samenwerking tussen de Duitse dj en de Britse groep.

Met het vorige week verschenen In The Dark grijpt Purple Disco Machine, het alias van dj Tino Schmidt, terug naar de tijd van de Koude Oorlog. Dat geldt niet alleen voor de clip, die in een regenachtig Oost-Berlijn is opgenomen, maar ook voor de met het geluid van synthesizers doorspekte track.

Bart Arens maakte de nieuwe TopSong vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend. Hij belde met de tot nu toe mysterieuze Tino Schmidt, die meteen de kans kreeg om zichzelf voor te stellen. Zo vertelde de muzikant over het ontstaan van zijn artiestennaam, waarmee hij knipoogt naar Prince, de Miami Sound Machine van Gloria Estefan én zijn favoriete genre.

Purple Disco Machine heeft de NPO Radio 2 TopSong en stelt zichzelf even voor bij Bart

Tweede samenwerking

In The Dark vormt de tweede keer dat Purple Disco Machine de handen ineenslaat met Sophie and the Giants. In 2020 werkten de Duitser samen met de Britse groep op de single Hypnotized. En die viel in de smaak: de track is inmiddels meer dan 350 miljoen keer gestreamd. Het leidde een bijzonder succesvolle periode voor Purple Disco Machine in, waarin ook het in oktober 2021 verschenen tweede album Exotica al 500 miljoen streams opleverde.

De nieuwe single vormt een voorproefje voor Exotica Deluxe, de uitgebreide versie van het tweede album van Purple Disco Machine. Die editie verschijnt op vrijdag 4 maart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je In The Dark of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie