Nieuws
AVROTROS

Night Moves van singer-songwriter Lissie uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong

foto: Red Light Management
  1. Nieuwschevron right
  2. Night Moves van singer-songwriter Lissie uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong

Op 16 september van dit jaar verscheen het nieuwe album Carving Canyons van de Amerikaanse zangeres Lissie. Onderdeel van dat album is de single Night Moves, die deze week is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Hoewel Lissie (echte naam: Elisabeth Corrin Maurus) hier nog geen enorme naam is, timmert ze in haar thuisland de VS al flink aan de weg. Voor haar vijfde album Carving Canyons trok de in Illinois geboren songwriter naar Nashville, en het kenmerkende geluid van die staat hoor je duidelijk terug op Night Moves.

Lissie vertelt zelf waar het folkrocknummer over gaat: “Het gaat over herinnerd worden aan de afwezigheid van een dierbaar iemand. Een herinnering die je voelt wanneer de bries op je huid komt, tot het licht van het vuur en alle andere herinneringen die een zomeravond bij je oproept. Het duurt even voordat je ze niet meer ziet en zo. En dus is het in zekere zin dat je via je zintuigen aan iemand wordt herinnerd.”

Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend.

Zomeravond

Lissie zingt over de herinneringen aan een zomeravond met die dierbare die er niet meer is. De zangeres verwijst hier naar haar relatie die in 2020 heel abrupt aan zijn einde kwam. De single is een reflectie op haar afscheid met iemand die constant in haar leven was. Die zomeravond zie je dan ook terug in de videoclip waarin Lissie zelf terugkijkt op haar verbroken relatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Night Moves of onze eerder verkozen TopSongs luister op Spotify? Abonneer je dan nu op onze TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie