Nieuws

Duncan Laurence kijkt voor- en achteruit op TopSong Electric Life

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence kijkt voor- en achteruit op TopSong Electric Life

Electric Life, de nieuwe single van Duncan Laurence, is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Op het nummer kijkt de zanger uit Spijkenisse naar zijn idolen uit de jaren 70, wiens invloeden hij vermengt met zijn eigen sound.

Sinds zijn winst op het Eurovisie Songfestival 2019 met Arcade is Duncan Laurence de hele wereld overgegaan. De zanger woont inmiddels in Stockholm, maar zag ook hoe de release van zijn nieuwe single gevierd werd met een enorme banner op Times Square in New York. Al heeft Laurence dat zelf helaas niet in levenden lijve kunnen zien. "Het was zo groot. De volgende keer dat zoiets gebeurt, hoop ik dat ik het kan zien", vertelde hij eerder deze week bij Jan-Willem Start Op.

Maar ook in zijn geboorteland is nieuwe single Electric Life in de smaak gevallen. Het nummer is uitgeroepen tot de gloednieuwe NPO Radio 2 TopSong. Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend. "Waanzinnig! Thanks for the support guys", liet hij weten.

Back to the roots & into the future

"Ik ben heel erg de jaren 70-hoek ingedoken. Dat geluid wilde ik graag combineren met Arcade. Een soort combinatie van back to the roots en into the future", vertelt Laurence over het geluid van Electric Life. "Het was heerlijk om me onder te dompelen in die wereld. Ik zette 's avonds lekker vinyl op van Elton John, ABBA en Queen, dus het was een hele fijne zoektocht."

Met Electric Life geeft Laurence een voorproefje van zijn aankomende nieuwe plaat. Dat tweede album, de opvolger van Small Town Boy uit 2020 (met onder andere Arcade en Love Don't Hate It erop), moet begin volgend jaar verschijnen. Tot die tijd belooft de zanger bovendien nog een paar singles van de plaat uit te brengen.

Deze week zong Laurence een akoestische versie van Electric Life bij Jan-Willem Start Op. Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Electric Life en andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie