Nieuws
AVROTROS

Popjournalist Constant Meijers vertelt over zijn avonturen met ’s werelds grootste artiesten

foto: Barry Schultz
  1. Nieuwschevron right
  2. Popjournalist Constant Meijers vertelt over zijn avonturen met ’s werelds grootste artiesten

In de Songlines Podcast van deze week hoor je het gesprek dat producer Chantal Schouten had met popjournalist Constant Meijers.

Hij was in zijn lange carrière o.a. hoofdredacteur van tijdschriften als Muziekkrant OOR, Hitkrant en Theatermaker, en hij schreef boeken over de geschiedenis van de Nederlandse rock & roll en de muziek van Neil Young. Er is een nieuw boek van zijn hand, vers van de pers, over zijn persoonlijke avonturen met artiesten als de Eagles, David Bowie, Mick Jagger, Bruce Springsteen en Neil Young: Hotel Californië & andere rock & roll verhalen.

In het gesprek vraagt Chantal o.a. hoe het boek tot stand is gekomen, hoe de vriendschap met artiesten is ontstaan en over Constants eigen rock & roll bestaan. Zo vertelt Constant dat hij met de artiesten mee vloog en écht als ‘fly on the wall’ aanwezig was bij de wereld van de rock & roll in de jaren ’70. Op deze manier maakte hij van dichtbij mee wat er in het hoofd rondging van o.a. Tim Hardin, zag hij het proces van ‘leuke jongens’ naar verwaande sterren maar al te vaak en had Constant een opmerkelijke ervaring in Neverland, het landgoed van Michael Jackson.

Beluister het openhartige en bijzondere gesprek in de podcast hieronder:

foto: Constant Meijers en Bruce Springsteen door Trix van Dugteren

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Ster advertentie
Ster advertentie