Nieuws

Slaat het Songfestivalnummer vanavond aan bij bookmakers?

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Slaat het Songfestivalnummer vanavond aan bij bookmakers?

Nog een paar uur en dan weten we met welk nummer Mia Nicolai en Dion Cooper Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Aran Bade blikt in Jan-Willem Start Op vooruit op vanavond én het naderende spektakel in Liverpool.

Aran Bade is er vanavond bij om 19.15 uur, als Burning Daylight – zoals het nummer heet - wordt onthuld. Volgens de verslaggever is er nog weinig bekend over het duo. "Het is in november naar buiten gebracht dat zijn het gaan doen, maar we weten nog niks van ze. Ik ben benieuwd hoe dat nummer klinkt, maar ook hoe zij zijn."

Voorproefje

Gisteren kwamen we al wat meer te weten, toen Mia en Dion een teaser deelden van hun inzending:

What makes us human?
We all know life can be tough. It can feel impossible, draining and lonely.}But we’re not alone.
We’re more the same than we are different.
If we can let go of what doesn’t serve us and grow from it as individuals and as a society, then we can create a world that’s rooted in love, connection and expression.

Dit is overigens niet de songtekst van het nummer, zoals de artiesten aangeven. "Nou de boodschap zit hierin verpakt, maar dit heeft niks met het nummer te maken. Dit is meer wat zij willen uitdragen met Songfestival", zegt Aran. "Het leek net een soort gebed."

'We willen weer een beetje feesten'

Mia en Dion zijn niet natuurlijk niet de enigen die op dit moment hun inzending onthullen. Zo kwam Finland gisteren met hun nummer naar buiten. Wouter van der Goes is in ieder geval geen fan. "Nee, dit is niks. Finland is af."

Maar het tegendeel is waar, vertelt Aran. "Dit is top drie op dit moment. En ik denk dat dit wel een eens hele grote kanshebber voor de winst is. En dat komt omdat deze man zo gek als een deur is. Als hij een pina colada drinkt, gaat hij helemaal los. En ik merk dat in Europa de mensen ook zoiets hebben van: we willen weer een beetje feesten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Negende plek

Nederland staat nu, zonder dat het publiek het nummer heeft gehoord, op de negende plek bij bookmakers. Vanavond speelt dus een belangrijke rol in het succes van Mia en Dion. "En we gaan natuurlijk vanavond kijken na 19.15 uur wat er gebeurt. Gaat Europa het waarderen op het eerste gevoel of gaan we naar beneden?"

Over een dikke 2 maanden is het al zover. De eerste halve finale, waar Mia en Dion zullen optreden, is op 9 mei. Op dit moment zijn volgens Aran de landen heel druk bezig met het stageplan. "En de kleding is natuurlijk een hot topic altijd. Wat gaan ze aantrekken?"

Aran Bade: "Een vrolijk en hoopvol nummer zou fijn zijn in deze tijd"

Ster advertentie
Ster advertentie