Nieuws

NS vraagt aandacht voor eenzaamheid met gratis koffie

foto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. NS vraagt aandacht voor eenzaamheid met gratis koffie

Vandaag is de Week tegen Eenzaamheid begonnen, waarin in het hele land wordt stilgestaan bij ontmoeting en verbinding. Zo organiseren NS en ProRail een actie om gratis koffie weg te geven. Jan-Willem Roodbeen sprak ProRail-woordvoerder Aldert Baas in Jan-Willem Start Op.

"De bedoeling is dat je dus niet in je eentje koffie gaat drinken, maar dat je dat samen doet", legt Aldert Baas uit tijdens Jan-Willem Start Op. Daarom organiseerden NS en ProRail een actie op Nederlandse stations, waar je twee koppen koffie krijgt, wanneer je er één bestelt. Zo kun je het extra kopje weggeven aan een andere reiziger op het perron, om zo een gesprek aan te knopen.

Contact

Maar hoe begin je zo’n gesprekje? Zomaar op een vreemde afstappen om een gesprek te beginnen is soms best lastig. Aldert Baas legt in het fragment uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Stations

Vandaag startte de actie op station Assen. Hier kun je de hele week twee kopjes koffie halen in ruil voor een gesprek. De komende week zullen ook stations Breda, Amsterdam, Tilburg, Amersfoort en Utrecht meedoen met de actie.

Jan-Willem Start Op

Iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur hoor je op NPO Radio 2 Jan-Willem Start Op. Uitzending gemist? Beluister de aflevering hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie