Nieuws
BNNVARA

Levenliedzanger Ammar droomt van een volle Arena en zingen met Roxeanne Hazes

  1. Nieuwschevron right
  2. Levenliedzanger Ammar droomt van een volle Arena en zingen met Roxeanne Hazes

De opvolger van Andre Hazes heet Ammar. Dat klinkt niet erg Nederlands en dat klopt. Ammar heeft Turks-Koerdische roots. Maar zijn stem is een pareltje en omdat hij smartlappen zingt wordt hij vaak vergeleken met Andre Hazes. En dat levert hem de bijnaam Ali Hazes op. Zijn levenslied klinkt alsof het rechtstreeks uit de krochten van de Jordaan komt. Ammar zelf vindt het ook niet raar om het Nederlandse levenslied te zingen, want in Turkije is het levenslied ook heel erg emotioneel. Die twee vallen voor Ammar dus prima samen.

Ammar is opgegroeid in de volkswijk Het Rode Dorp in Deventer, een wijk waar volksmuziek, of de smartlap, vaak werd gedraaid. Zijn jeugd was niet altijd even makkelijk, want toen hij nog heel jong was verliet zijn vader het gezin. Hij was toen de 'man' in het gezin en moest samen met zijn moeder de eindjes aan elkaar knopen. Zijn eerste single, 'Terug naar Vroeger' gaat over die tijd vertelt Ammar; "De kleine Ammar moest op jonge leeftijd volwassen worden, want mijn ouders gingen uit elkaar en mijn vader vertrok naar België. Ik moest als 15-jarige mijn mama helpen om rond te komen."

Wonen in de auto

Toen Ammar wat ouder was ging het niet goed met hem. Hij bungelde aan de onderkant van de samenleving, gebruikte van alles waar je ongezond van wordt en ging uit huis. Hij woonde een tijdje met zijn vader op straat, waarbij ze de nacht doorbrachten in zijn Volkswagen Golf 4. Dat ging voor dat moment prima volgens Ammar; "Als je de stoel naar achteren zet, dan ga je echt lekker gestrekt. Dan moet je je voeten op het stuur leggen, perfect."

Het gaat nu een stuk beter met Ammar. Zijn muzikale carrière zit in een flow. Hij werd ontdekt toen hij stond te zingen tijdens zijn werk in een kebabzaak te Deventer. Van het zingen werd een filmpje van gemaakt en dat ging viraal op zowel Dumpert als TikTok. Het filmpje heeft meer dan 2 miljoen views aldus Ammar zelf.

Amsterdam Arena vol

Zijn goede vriend Jermain hielp hem vervolgens op weg om bij het label van rapper Snelle binnen te komen. Daar hadden ze wel oren naar de stem van Ammar en Jermain kon direct als manager van de nieuwe ster aan de slag.

Ammar trad recent op in een club in Amsterdam in de pauze van de voetbalwedstrijd tussen Benfica en Ajax. Amsterdammers zijn grote fan van hem. Voor Ammar zelf is het dan ook een droom om in de toekomst voor een volle Arena te mogen zingen.

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie