Nieuws

Through The Looking Glass van DI-RECT uitgeroepen tot TopSong

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Through The Looking Glass van DI-RECT uitgeroepen tot TopSong

De nieuwe single van DI-RECT is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Je hoort Through The Looking Glass de komende week extra vaak.

In de vorige week verschenen single wil DI-RECT de energie en de vreugde van het spelen voor publiek vangen in een nieuwe track, vertelt Spike. Het sfeervolle Through The Looking Glass heeft de warme retrosound die in de lijn ligt van een band als The War On Drugs.

De single viel meteen in de smaak bij de dj's van NPO Radio 2, die het nummer uitriepen tot de nieuwe TopSong. Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend.

Video niet beschikbaar

De wereld in spiegelbeeld

Nu DI-RECT na de opening van poppodia eindelijk weer een clubtour kan spelen en festivals in het vooruitzicht heeft, vonden de leden het belangrijk om met nieuw materiaal op het podium te staan. Eén van die nieuwe nummers is Through The Looking Glass, waarop de afgelopen twee jaar beschrijft. "De metafoor komt van het spiegelbeeld", legt Spike uit. "Je ziet iets bekends, maar alles is verdraaid. Dat is een metafoor van hoe we de afgelopen jaren naar de wereld hebben moeten kijken."

"Je ziet een bekend beeld", vervolgt de gitarist, "maar de straten zijn leeg, de kroegen en restaurants zijn dicht. Gelukkig breekt er een mooiere periode aan, waarin we weer samen kunnen komen en kunnen genieten van muziek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Take A Chance of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie