Nieuws
BNNVARA

MEAU stapt zo in de helikopter naar Bevrijdingsfestivals: 'Heel veel zin in'

foto: Bullet-Ray van Olphenfoto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. MEAU stapt zo in de helikopter naar Bevrijdingsfestivals: 'Heel veel zin in'

Froukje, Tabitha en Meau reizen vandaag door het land als Ambassadeurs van de Vrijheid. Wouter en Frank bellen vanochtend met Meau, die op het punt staat om de helikopter in te stappen.

Dat ze Ambassadeur van de Vrijheid mag zijn, ziet MEAU als een grote eer. Twee jaar geleden had ze dan ook echt niet kunnen voorspellen dat ze vandaag in de helikopter zou stappen op weg naar Bevrijdingsfestivals. "Absoluut niet", vertelt MEAU. "Het was wel iets wat ik zag bij andere artiesten en waarvan ik dacht: 'Dat is wel geen heel vet als je dat ooit mag doen'. Maar dat dat al zo snel zou zijn, dat had ik echt nooit gedacht."

'Maakt vrijheid extra bijzonder'

MEAU vindt het belangrijk om vandaag stil te staan bij het feit dat we vrij zijn. Vrijheid speelt in haar familie een grote rol. MEAU heeft Surinaamse roots, haar moeder is Surinaams en haar voorouders hebben op een plantage gewerkt. "We hebben dus met slavernij te maken gehad, dat maakt vrijheid extra bijzonder."

Bevrijdingsfestivals

MEAU zal vandaag de bevrijdingsfestivals in Limburg, Drenthe, Flevoland en Utrecht bezoeken. De rit ernaartoe met de helikopter vindt ze dan misschien een beetje spannend, over één ding is ze heel duidelijk: "Ik heb er helemaal zin in", vertelt ze enthousiast. "Het is nog een beetje vroeg, maar we zijn helemaal ready."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie