Nieuws
BNNVARA

Johan Kruijff is op dezelfde dag geboren als de beroemde Johan Cruijff

foto: Eigen foto & ANPfoto: Eigen foto & ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Johan Kruijff is op dezelfde dag geboren als de beroemde Johan Cruijff

Het is de geboortedag van Johan Cruijff en naamgenoot Johan Kruijff is op précies dezelfde dag jarig. Johan Cruijff zou vandaag 75 geworden zijn.

De Tilburgse Johan Krujiff deelt dus niet alleen zijn naam met de bekende voetballer, maar ook zijn geboortedag. Puur toeval, legt hij uit in Jan-Willem Start Op: "Mijn moeder was Indonesisch en mijn vader was Tilburgs, dus het heeft helemaal niets met Johan Cruijff te maken." Daarbij blaast Johan Kruijff vandaag 69 kaarsjes uit, wat betekent dat de bekende voetballer destijds pas zes jaar was toen Johan Kruijff werd geboren.

'Hele receptie vol mensen die wachten op Johan Cruijff'

Zo'n bekende naam zorgt nog regelmatig voor gekke situaties. "Als ik m'n eigen moet voorstellen bij een ander bedrijf, waar ik moet gaan werken. En ik stel me voor als Johan Kruijff, dan wordt er eerst wel overlegd van: 'Is dat wel zo?'", legt Johan uit. En ook de politie heeft er al eens z'n hoofd over gebroken. "Dat is al heel lang geleden. Ik werd 's ochtends aangehouden want ik had m'n papieren niet bij me en m'n kenteken was niet zichtbaar. Maar die goede man werd na drie keer gezegd te hebben dat ik Johan Kruijff was boos", legt Johan uit. "Toen moest ik om acht uur 's ochtends op het politiebureau zijn in Best. En toen stond ik er om acht uur, stond de hele receptie vol, te wachten op Johan Cruijff. Ja, dat was ik dus."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Johan Kruijff is op dezelfde dag geboren als de beroemde Johan Cruijff

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie