Nieuws

Samenwerking tussen HAEVN en Birdy levert TopSong op

foto: 8ball Music
  1. Nieuwschevron right
  2. Samenwerking tussen HAEVN en Birdy levert TopSong op

Op de gloednieuwe single Open Hearts slaan HAEVN en Birdy de handen ineen. Met succes: het nummer is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong!

De aangescherpte coronamaatregelen dwongen HAEVN om een streep door de geplande eindejaarstournee te zetten. Maar de leden van de Amsterdamse band laten deze maand toch van zich horen met Open Hearts, een samenwerking met Birdy. "We zijn altijd gek geweest op haar prachtige stem", laat de band weten, "en nu zijn wij de gelukkigen om een duet met haar op te nemen."

Tijdens Aan De Slag! maakte Corné Klijn bekend dat Open Hearts is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Video niet beschikbaar

Open Hearts

Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen van HAEVN werkten bij het maken van Open Hearts samen met producer Francis 'Eg' White, die verantwoordelijk is voor hits als Chasing Pavements van Adele en You Give Me Something van James Morrison. Het drietal vond echter dat er nog iets ontbrak aan de track, en toen kwam White met de suggestie om een zangeres aan het nummer toe te voegen. Via bevriende producer Tim Bran kwam de demo bij Birdy terecht, die meteen enthousiast was.

Met haar cover van Skinny Love van Bon Iver wist Birdy in 2011, op 15-jarige leeftijd, door te breken. Het debuutalbum van de zangeres met roots in Groot-Brittannië, Nederland en België was nog gevuld met covers, maar op latere releases kwam ze ook met eigen werk. In april bracht Birdy haar vierde album Young Heart uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Open Hearts en andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie