Muziekcafé
AVROTROS

Muziekcafé Zomerspecial met Jeangu Macrooy

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekcafé Zomerspecial met Jeangu Macrooy

Zaterdag 18 augustus is Jeangu Macrooy te gast geweest bij de zesde Zomerspecial van Muziekcafé op NPO Radio 2. Bekijk hieronder de fragmenten.

Beluister hier de hele uitzending met Jeangu Macrooy terug.

Track van Jeangu in speelfilm

Er komt een nieuwe single van Jeangu Macrooy. Deze single komt ook voor in de allereerste speelfilm van Michiel van Erp, die tevens de serie Ramses heeft gemaakt. De speelfilm heet Niemand In De Stad. Corné en Jeangu praten verder over de sound van Jeangu en over muzikaal Suriname en zijn jeugd daar.

Quote

Ik noem mijn stijl: alternative soul

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy vertelt over de liefde

'How Much I Love You' gaat over de liefde en voor Jeangu is dit de liefde voor iemand in het bijzonder. Jeangu vertelt over de acceptatie van homo's in Suriname vergeleken met Amsterdam én over zijn eigen verliefdheid.

John Mayer: de muzikale held van Jeangu

Er is één optreden dat een bijzonder plekje heeft in het hart van Jeangu Macrooy: John Mayer in de AFAS Live. Zijn muzikale held heeft hem veel inspiratie gegeven om eigen muziek te maken.

Volgende week: Kovacs

Volgende week alweer de allerlaatste Muziekcafé Zomerspecial van dit jaar met niemand minder dan Kovacs. Vanaf 8 september zenden we weer uit vanuit Podium de Vorstin en kun je gezellig langskomen.

Ster advertentie
Ster advertentie