Muziekcafé
AVROTROS

Jeangu Macrooy laat ‘Birth Of A New Age’ live horen bij Muziekcafé

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy laat ‘Birth Of A New Age’ live horen bij Muziekcafé

Jeangu Macrooy liet zijn nieuwe Songfestival-inzending ‘Birth Of A New Age’ voor het eerst live op de radio horen bij Muziekcafé. Kijk het optreden hier terug.

Sinds de bekendmaking van zijn nieuwe Songfestivaltrack afgelopen donderdag zit zanger Jeangu Macrooy voor een tweede keer in de hectische mallemolen van het Eurovisie Songfestival. Bij Muziekcafé speelde hij 'Birth Of A New Age' voor het eerst live op de radio.

'Birth Of A New Age' live bij Muziekcafé

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reuring

Zijn nieuwe Songfestival-inzending zorgt voor behoorlijk wat reuring, voornamelijk vanwege het feit dat mensen iets anders menen te horen in het in Sranang gezongen gedeelte “Yu no man broko mi”, wat “Je kunt me niet breken” betekent.

“De track gaat over veerkracht”, vertelt Jeangu. “Het is een optimistisch nummer om je stem te laten horen. Voor mij heeft het een diepe lading, dus ik hoop dat als iedereen is uitgelachen, de urgentie en power die erin zit ook binnenkomt.” Het is voor het eerst dat er Surinaams te horen is op het Songfestival.

Kleedkamersessie

Jeangu en zijn band deden ook een exclusieve Kleedkamersessie, waarbij ze een akoestische versie van ‘Birth Of A New Age’ lieten horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jeangu Macrooy speelde naast zijn Songfestivaltrack nog meer nummers. 'Grow', 'Step Into The Water' en 'High On You' zijn te vinden op het YouTube-account van NPO Radio 2.

MUZIEKCAFÉ

Je hoort Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur met Muziekcafé op NPO Radio 2.

Fotograaf: Bullet-Ray van Olpen

Ster advertentie
Ster advertentie