Muziekcafé
AVROTROS

Muziekcafé met Rufus Wainwright en Orange Skyline

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekcafé met Rufus Wainwright en Orange Skyline

Zaterdag 17 december hebben Rufus Wainwright en Orange Skyline opgetreden in Muziekcafé. Bekijk hier de fragmenten terug.

Rufus Wainwright

Rufus Wainwright is een Amerikaans-Canadese singer-songwriter, onder andere bekend van het nummer Going To A Town. Wie een cd van Rufus opzet, hoort al snel parallellen met de Europese opera. Na het succes in 2017 keert hij met Amsterdam Sinfonietta terug op de Nederlandse podia. In januari 2023 bundelen zij opnieuw hun krachten in een nieuw programma: Devils and Angels, met stukken en songs geïnspireerd door liefde en haat. Naast nummers van Rufus zoals Devils and Angels en Westside Waltz, zullen er covers te horen zijn van o.a. Prince, Paul Simon en Woodkid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orange Skyline

De band Orange Skyline bestaat uit de twee broers Stefan en Niels van der Wielen, Mart Atema en Simon Christiaanse. Afgelopen november hebben zij hun tweede album, tevens Orange Skyline genaamd, uitgebracht. Het viertal nam het album op met producer J.B. Meijers (die hier afgelopen weekend was met Gintronix). Eerder verschenen van het album al de singles Shine On, Keep It Together, Sunny Days, A Fire en Modern Times. Nu is daar de nieuwe single Meet You In The Middle. Het is de allereerste ballad van de band. Stefan en Niels: “Meet You In The Middle is een positief nummer over hoe we allemaal wel iets nader tot elkaar kunnen komen, ongeacht onze verschillen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

YouTube

Wil je alle live video's van Muziekcafé zien? Check dan het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie