Muziekcafé
AVROTROS

Ilse DeLange pleit voor meer muziek in de klas: "Het is super belangrijk"

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange pleit voor meer muziek in de klas: "Het is super belangrijk"

Afgelopen zaterdag hebben Ilse DeLange en Ferdi Bolland opgetreden in Muziekcafé. Bart gaat met ze in gesprek. Zo vertelt Ilse DeLange over haar jeugd vol muziek en krijgt Ferdi Bolland nog steeds aanvragen voor de wereldhits van Bolland & Bolland. Bekijk hier de fragmenten terug.

Méér Muziek in de Klas

Hoe zag een typische zaterdagmiddag eruit voor Ilse DeLange? "Dat was vroeg opstaan om vervolgens te gaan vakkenvullen," vertelt ze. Haar jeugd zat vol muziek, waarmee ze zich gelukkig prijst. Ilse is ambassadeur voor Méér Muziek in de Klas. Ze bespreekt samen met Bart de verschillende liedjes die er in de klas wel eens gezongen werden. Waar Bart Bohemian Rhapsody zong met zijn klas, hield Ilse het dichterbij huis. "Wij deden Ik Ving Vandaag Een Grote Mug, dus Bohemian Rhapsody... Oh my god" grapt ze.

Streamingsdiensten vragen naar oude hits

We kennen Ferdi Bolland allemaal als één van de twee broers Bolland & Bolland, met wereldhits als Jeanny, Rock Me Amadeus en In The Army Now. Deze klassiekers blijven dan ook mateloos populair, mede door streamingdiensten die de nummers gebruiken in series. En dat zijn niet zomaar series. "In The Army Now komt in de nieuwe serie van The Crown in een belangrijke scène," vertelt Ferdi. Bekijk hier het volledige fragment.

YouTube

Wil je alle live video's van Muziekcafé zien? Check dan het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie