Muziekcafé
AVROTROS

Muziekcafé vanuit de NPO Radio 2 studio met Elephant

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekcafé vanuit de NPO Radio 2 studio met Elephant

Muziekcafé hoor je deze zomer vanuit de studio van NPO Radio 2. Iedere uitzending staat één artiest centraal en afgelopen zaterdag was dat Elephant!

Elephant

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. En grote kans dat ze je soms ook doen denken aan Tame Impala. De band is nét voor de coronapandemie begonnen maar heeft zich, ondanks de crisis, goed op de kaart weten te zetten met hun eigenzinnige aanpak, sound en songs. Zo verzorgden ze het voorprogramma van DeWolff, zijn ze uitgeroepen tot 3FM Talent én hoorde je ze eerder al bij Muziekcafé als Jukebox-artiest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar komt die unieke sound vandaan?

Het linkje met DeWolff zit hem niet alleen in het spelen van het voorprogramma. Pablo van de Poel, gitarist en leadzanger van DeWolff, heeft het debuutalbum van Elephant geproduceerd. Ze kennen elkaar al jarenlang als echte vrienden en de muzikale klik die ze hebben zorgt voor dat heerlijk eigen ‘60s geluid. De mannen van Elephant vertellen dat ze bezig zijn met het opnemen van een tweede album. Hoe dat gaat check je in het fragment hieronder.

Video niet beschikbaar

In juli en augustus hoor je Muziekcafé vanuit de NPO Radio 2 studio. Het is hier helaas niet mogelijk om publiek te ontvangen. Vanuit huis kun je meekijken via de livestream. Check ‘m zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur via de NPO Radio 2 app of nporadio2.nl/live.

YouTube

Wil je alle live video's van Muziekcafé zien? Check dan het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie