Muziekcafé
AVROTROS

Muziekcafé vanuit de studio met Wulf

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekcafé vanuit de studio met Wulf

Muziekcafé hoor je deze zomer vanuit de studio van NPO Radio 2. Iedere uitzending staat één artiest centraal en afgelopen zaterdag was dat Wulf!

Wulf

Lieuwe Albertsma, beter bekend als Wulf, kreeg de bijnaam van zijn ouders nadat hij bij het zien van de film Amadeus in tranen uitbarstte. Wulf zong een demo in voor Summer On You van Sam Feldt en Lucas & Steve. En dat bleek een succes, want Wulf mocht de track officieel inzingen. In 2017 wordt hij door NPO Radio 2 uitgeroepen tot Nieuwe Naam en scoort vervolgens hit na hit. Nu is daar zijn nieuwe single Know That I'm Here. Het is een heerlijk vrolijk opzwepende track waar je de invloeden van zijn nieuwe woonplaats (Ibiza) op terug kunt horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

With Gold

Dit wordt een fijne zomer voor Wulf, waarbij ons nog meer muzikaal moois te wachten staat! Hij vertelde Carolien namelijk dat we over een tijdje zijn nieuwe EP Restart mogen verwachten. Op deze EP zal het nieuwe nog onuitgebrachte liedje With Gold komen te staan. We kregen in Muziekcafé alvast een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Restart

Dat Wulfs aankomende EP Restart heet is geen toeval. Het verhuizen naar Ibiza voelt voor hem ook echt als een nieuw deel van zijn leven. Het is een droom die hij en zijn vriendin altijd al hebben gehad, vertelt Lieuwe. Tijdens de corona pandemie werd het als fotografe en artiest erg uitzichtloos voor het koppel. "Als het nu zo grijzig wordt allemaal moet ik zelf maar weer kleur geven aan mijn leven, en dan moet je iets gaan doen wat je altijd al had willen doen." Met de verhuizing in gedachten lukte het makkelijk om liedjes te schrijven voor de aankomende EP.

Hoe werkt Wulfs schrijfproces eigenlijk? En hoe ervaart hij het uitbrengen van muziek? Beluister de volledige gesprekken in de fragmenten hieronder:

YouTube

Wil je alle live video's van Muziekcafé zien? Check dan het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie